Łączna liczba wyświetleń

3851

czwartek, 19 stycznia 2012

Dwa dania, dla T W A R D Z I E L I ;)

Witam po małej przerwie:) Ostatni raz pisałem jeszcze przez zimą a dziś niewiele brakowała a by było biało za oknem :) Dziś przygotowałem dwudaniowy posiłek bo raczej obiadem nie będę tego nazywał bo mi ktoś zarzuci, że tatar to tylko starter :)

Tak wiec dziś na obiad zupa selerowa i tatar:)









Zupa tradycyjnie pokroiłem jednego selera wrzuciłem kostkę rosołowa i dla zróżnicowania dodałem Cairio Shoarma POLECAM rewelacyjny smak ma ta przyprawa Kotanyi. I dzięki temu ze zwykłej selerowej powstało coś wyjątkowego:)

Co do drugiego dania nie miałem ochoty na jakieś wielkie żarcie wiec wystarczyła mi przekąska ale za to jaki rarytas :)

Tatar :) podobno to sztuka zrobić dobry, ja nic nie sugeruję ale mi i znajomym mój tatar smakuje :)
Zaczynamy od posiekania cebulki i 3 małych ogórków kiszonych. Ja to robię tak drobno jak tylko się da. Dzięki temu tatar jest bardziej jednolity. Do tak przygotowanej sieczki dodaję mięso jedyne słuszne z Morlin i dostępne tylko w biedronce :) do tego wbijamy jedno jajo doprawiamy lekko pieprzem i magi :) i gotowe . MIESZAMY:)

Jak ktoś jest wystarczająco twardy żeby skusic sie na surowe jajko i mięsko to polecam ja to uwielbiam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz