Tak wiec dziś na obiad zupa selerowa i tatar:)

Zupa tradycyjnie pokroiłem jednego selera wrzuciłem kostkę rosołowa i dla zróżnicowania dodałem Cairio Shoarma POLECAM rewelacyjny smak ma ta przyprawa Kotanyi. I dzięki temu ze zwykłej selerowej powstało coś wyjątkowego:)
Co do drugiego dania nie miałem ochoty na jakieś wielkie żarcie wiec wystarczyła mi przekąska ale za to jaki rarytas :)
Tatar :) podobno to sztuka zrobić dobry, ja nic nie sugeruję ale mi i znajomym mój tatar smakuje :)
Zaczynamy od posiekania cebulki i 3 małych ogórków kiszonych. Ja to robię tak drobno jak tylko się da. Dzięki temu tatar jest bardziej jednolity. Do tak przygotowanej sieczki dodaję mięso jedyne słuszne z Morlin i dostępne tylko w biedronce :) do tego wbijamy jedno jajo doprawiamy lekko pieprzem i magi :) i gotowe . MIESZAMY:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz