Łączna liczba wyświetleń

3851

czwartek, 26 stycznia 2012

Most z Czech do Indii - knedliki z potrawka indyjską


Dzień dobry Pani dzień dobry Państwu J Kolejna część wspaniałego, przez wszystkich uwielbianego bloga o jedzeniu J Dzisiaj, z uwagi na waśnie w okolicach zatoki perskiej i nie najlepsze nastroje w naszym kraju przez przystąpienie i podpisanie ACTA, danie łączące dwie kultury czeską i indyjską J. Knedliki bramborowe z potrawką indyjską J


Składniki: knedliki bramborowe, 3 PIERSI kurczaka, cebula, marchewka, sos indyjski Bluedragon(licze na profity z reklamy) ;)
Przyprawy jak kto lubiJ w sosie prawie wszystko jestJ
Zaczynamy od najtrudniejszej części od knedlików bramborowych tudziesz u nas znanych jako ziemniaczanne. Zdobycie ich było najbardziej czasochłonnym i skomplikowanym zajęciem przyjechały prosto z PrahiJ Nie mam pojęcia jak je zrobić samemu coś z ziemniakami i chyba mąką ziemniaczanną coś jak kluski ślaskie ale nie jestem pewien. A pozatym jak można konkurować z oryginalnym knedlem do naszych południowych sąsiadów J Knedle przygotowujemy wg przepisu na parze, ja doszedłem do takiej wprawy ze potrafie gotować na parze w mikrofaliJ Naprawdę przydatne są te fajowe pojemniki z teskacza zdziebko wody do środka i gotujemy na parze J

Co do sosu to podmarzamy cenulke ja ją grubo posiekałem zeby było co gryźć J dodajemy pokrojoną marchewkę tę z koleii w możliwie cieniuteńkie plasterki. TO ląduje na patelni i podlewamy wodą leko tak aż marchewka zmięknie.  Jak jest gotowe dodajemy pokrojone piekne soczyste pulchne piersi. Ja dołożyłem 3 bo dwie to jakoś mi za mało a na 4 jakoś nie mam odwagi ;) Jak nabiorą łądnego koloru dodajemy sos. Odniśnie sosu to ja używam wielu produktów bluedragon wszelka kuchnia azjatycka J są dobre, moze nie za tanie, ale nie ma w nich ŻADNYCH konserwantów, mają krótkie terminy ważności ok miesiąca (porównajcie inne winiary itp ;) no i ja mam dostęp do nich po baaaardzo okazyjnej cenie J

Jako pierwsze danie miałem zupkę porową J przepis gdzieś wyżej :p
Zapraszam do garówJ
Kuba

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz