Dziś wariacja piersi kurczaka coś podobnego co opisywałem
jakiś czas temu. Pierś zapieczona z jabłkiem.
SKŁADNIKI: pierś, czosnek, jabłko, jogurt, sól
pieprz, brokułu.
Brokułu gotujemy na parze bo takie są najsmaczniejsze, ważne
żeby nie przegować, bo miękkie ciapy nie
są smaczne. Gwoździem programu jest jak zwykle cycek J
Pierś marynujemy choć kilka chwil w jogurcie z czosnkiem
pokrojonym plasterki , do tego dajemy pieprz i sól wg uznania. Ja używam
mieszanki pieprzu czerwonego i czarnego. Tak marynujemy kilka min no może kilkanaście.
Następnie wyciągamy pierś delikatnie i czule. Jeszcze delikatniej robimy w niej kieszonkę tak żeby uuuuupchnaaać w nią nasze jabłko. Tak
przygotowaną smażymy na patelni i wlewamy jogurt z marynaty. Obchodzimy się z
nią delikatnie tak aby jabłko nie wypadło.
Smak kurki doskonale pasuje do lekko kwaśnego jabłka J
POLECAM
Kuba
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz