Dzisiaj coś klasycznego coś co każdy zna i danie, które ma
pewnie tyle samo zwolenników co przeciwników, danie, którym się żywiłem przez
pięć lat prawie codziennie zmieniając tylko poziom zasolenia ziemniaków żeby
nie wpadać w monotonieJ SCHABOWY ziemniaki SURÓWKA J
Teraz czas na głównego bohatera naszego dzisiejszego obiaduJ no chyba, że jecie
obiad w jakimś miłym towarzystwieJ
(może ktoś się podzieli co z kim konsumował :p ). Schabowy jak to schabowy żeby
był prawdziwy to musi być z kością i koniecznie smażony na smalcu. Ja mięso zawsze osolę lekko i dosyć mocno
pieprzęJ
bo lubię :p do tego fajnie dodać zioła tak aby przełamać ten klasyczny smak (bo
przez 5 lat mi się trochę przejadło J
). Panierka to jajko roztrzepane na talerzu widelcem i bułka tarta. Ja zawsze
dwa razy panieruję tak żeby panierka była grubszaJ
a no i co ważne żeby mięso dało się pogryźć trzeba je rozbić, tak tak to ten klasyczny
niedzielny odgłos w blokachJ
popołudniowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz