Łączna liczba wyświetleń

piątek, 13 stycznia 2012

Szpinakowy Tort


Dziś kolejna fantazja szpinakowaJ troszkę skomplikowane, ale nie na tyle żeby sobie nie poradzić z tym okazałym daniemJ


Chyba można nazwać to tortem szpinakowym J może dzięki temu ktoś przekona swoje dziecko do tego żeby pojadło szpinakuJ
Zaczynam.

Składniki, jakie będą nam potrzebne to tak: na naleśniki ja użyłem mąki, wody, dwa jajka, trochę soli. Pewnie są jakieś bardziej wyszukane przepisy na naleśniki, ale to nie one grają u nas pierwsze skrzypce tylko szpinak, dlatego na nich się nie skupiałem za bardzo J
Szpinak klasycznie: rozmrozić(tak wstyd się przyznać ze mrożony, ale nawet nie wiem skąd naszabrować świeżego: /) podsmażyłem na patelni na maśle, dodałem ok dwóch ząbków czosnku. Pomimo ego ze pisałem, że przestaję wierzyć w jego uzdrowicielską moc to jednak dalej go zjadam ku uciesze innych, których całuję. Tak przygotowany szpinak przekładamy naleśnikami. Ilość warstw zależy od upodobania i głody przyrządzających.
Tak czytam, co napisałem i stwierdzam ze to danie nie jest wcale skomplikowane J czas na przyrządzenie to jak zwykle ok 20 min do 30.
Życzę smacznego i zapraszam do kuchni J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz